Over Veurne

Wie Veurne zegt, denkt historische gevels en monumenten. De huizen en monumenten, elk met hun verhaal, smalle straatjes en steegjes, een stemmig stadspark en één van de mooiste markten van België maken van Veurne een idyllisch, charmant stadje. Bovendien fiets je in een mum van tijd dwars door het dunbevolkte polderlandschap waar heel wat verborgen parels te ontdekken zijn of kan je gaan uitwaaien aan de kust. Je hoeft hier niet te kiezen.

Veurne is een aangename stad met tien landelijke deelgemeenten en één van de belangrijkste monumentensteden in de Westhoek. De oude stadskern bezit een merkwaardig patrimonium met twee kerken, waarvan vooral de Sint-Walburgakerk zeer mooi is. Het Stad- en Landshuis zijn prachtige voorbeelden van de regionale renaissance-interpretatie, en her en der in de stad vind je particuliere gebouwen uit vooral de 18de eeuw terug, opgetrokken in de gele baksteen van de streek. De deelgemeenten herinneren in hun oude hoeves, statige kerken, molens en een waterkasteel, aan hun rijke verleden.

Highlights

  • Stadswandelroute
  • Sint-Niklaastoren met uitzicht
  • Stadspark Veurne

Via de stadswandelroute Veurne ontdek je één van de belangrijkste monumentensteden in de Westhoek. De route start op de Grote Markt, aan het Stad- en Landshuis. Via gezellige straten en steegjes passeer je heel wat historische gebouwen zoals de Sint-Niklaaskerk en het Belfort. Naast erfgoed loop je ook door het Vaubanpark, het Sint-Walburgapark en langs de Jachthaven van Veurne.
De stadswandelroute is bewegwijzerd met iets meer dan 120 metalen klinknagels, waarop een silhouet van de Markt van Veurne staat afgebeeld.

Handige links

In de Buurt

Beauvoorde