​Het team van Scratch-Up bestaat uit 4 gemotiveerde studenten KMO-management aan de Arteveldehogeschool. Als bachelorproef-project krijgen wij de kans om onze passie voor ondernemen om te zetten in de praktijk. Dit doen we door een feitelijke vereniging op te richten in academiejaar 2020-2021 onder de vleugels van Unizo.

​De pandemie waar maar geen einde aan lijkt te komen, hield ons ondernemingsplan niet tegen. Integendeel, de corona-crisis werd onze inspiratiebron voor de opstart van Scratch-Up. De corona-crisis liet ons namelijk zien dat heel wat mensen op zoek zijn naar een leuke bezigheid ter ontspanning. Zo kwamen we op het courante businessidee om  bucketlisten te ontwerpen in de vorm van een kraskaart. Op die manier geven we de eigenaar van zo'n kraskaart een doel om naar toe te leven en uiteraard zorgen we voor ondersteuning om deze doelen op een leuke manier te verwezenlijken.

We namen een professionele ontwerper bij de arm en gaven 2 thema's vorm op een kraskaart, namelijk een kaart van gezellige en betaalbare restaurants in Gent uit verschillende eetkeukens en een kaart met minder gekende dorpjes en steden in België die de moeite waard zijn om te bezoeken dankzij hun architecturale en culturele bezienswaardigheden.  Deze plekjes brengen we letterlijk op de kaart van respectievelijk Gent en België. Wanneer je een restaurant of stad bezocht hebt, mag je deze plek afkrassen op de kaart en krijg je een typerende foto van deze plaats te zien. 

 

Ruben Moenaert

Verkoper

Camiel Van Bruwaene

Marketeer

Elisabeth Vandenbroeke

Boekhouder

Matteo Zwaenepoel

Communicator