Over Beersel

Het rijke historische patrimonium, met als uitschieter het kasteel van Beersel, is zeker een bezoekje waard. Het Kasteel van Beersel is een van de oudste en meest authentieke waterburchten in Vlaanderen. Door de eeuwen heen kende dit kasteel een rijke geschiedenis en bleef het middeleeuwse karakter van de burcht volledig bewaard. Ook de gotische hertogelijke Onze-Lieve-Vrouwekerk van Alsemberg, de oude industriële site van de Herisemmolen in de Molenbeekvallei en het provinciedomein van Huizingen maken deel uit van onze toeristische troeven. Ontdek verderop op onze website meer informatie over deze parels.
Erfgoedparadijs

Beersel ligt in de uithoek van Vlaams-Brabant, in het hart van de Zennevallei. Onze gemeente heeft met verschillende natuurreservaten en vele andere mooie plekjes natuurpracht een verrassend groen karakter. Het landschap van Beersel wordt onder meer getypeerd door de kronkelende Zenne en haar Zennebeemden en door de vele holle wegen die de akkers en velden van elkaar scheiden.
Wie Beersel en zijn natuur graag actief ontdekt kan dat zowel te voet als met de fiets. Doorheen de gemeente zijn er wandel- en fietsroutes uitgestippeld waardoor je Beersel beter kan leren kennen. Lees hierover meer onder de rubriek “doen!”.

Highlights

  • Kasteel van Beersel
  • Erfgoedwandeling Lot
  • Oud Beersel brouwerij

Handige links

In de Buurt

Hallerbos